انجمن گلف NCGU

پنجمی ایران در المپیک دانش آموزی

پنجمی ایران در المپیک دانش آموزی

انجمن گلف: انجمن گلف: کاروان دانش آموزی ورزش ایران با کسب ۸6 مدال در جایگاه پنجم جدول رده بندی ژیمنازیاد صربستان قرار گرفت.


به گزارش انجمن گلف به نقل از ایسنا، حضور موفق و پررنگ کاروان ورزشی ایران در المپیک جهانی دانش آموزان (ژیمنازیاد ۲۰۲۵) در صربستان، تنها یک اتفاق ورزشی نبود؛ بلکه بازتابی از یک «تغییر رویکرد بنیادین» در سیاستگذاری ورزش ایران است. در این دوره، کاروان ایران با کسب ۲۹ طلا، ۲۸ نقره و ۲۹ برنز توانست در میان کشورهای شرکت کننده جایگاهی قابل قبول کسب کند؛ اما آن چه بالاتر از مدال ها اهمیت داشت، سرمایه گذاری وزارت ورزش و جوانان بر بستر ورزش پایه و دانش آموزی بود.

اهمیت ورزش دانش آموزی در نظام ورزش ملی

در خیلی از کشورها، مدارس آغازگر مسیر قهرمانی هستند. زیرساخت های ورزشی مدارس، کیفیت زنگ ورزش، حضور معلمان تربیت بدنی متخصص و برنامه ریزی آموزشی، نقشی حیاتی در ایجاد نسل آینده ورزشکاران ایفا می کنند.
در ایران، تا سالیان اخیر، ورزش مدارس بیشتر در حاشیه نظام آموزشی تعریف می شد و کمتر به آن به عنوان مزیت رقابتی ملی نگریسته می شد اما حالا، با تاکید وزیر ورزش، می توان امیدوار بود ورزش دانش آموزی از حاشیه به متن منتقل شود. هر چند ضعف در امکانات ورزشی مدارس بازهم وجود دارد و ساعت حضور و امکانات دانش آموزان در مدارس کمبودهایی دارد.

بودجه ۲۸ میلیاردی برای تیم های دانش آموزی

اختصاص ۲۸ میلیارد تومان بودجه از طرف وزارت ورزش برای اعزام و آماده سازی تیم های دانش آموزی برای ژیمنازیاد، اقدامی کم سابقه بود که پیام روشنی برای جامعه ورزشی و آموزشی کشور داشت: "ورزش قهرمانی، بدون ریشه در مدارس، آینده ای نخواهد داشت."
این حمایت در کنار همکاری با وزارت آموزش وپرورش، نویدبخش شروع دوره ای جدید از «هم افزایی نظام مند بین نهادهای آموزشی و ورزشی» است؛ دوره ای که در آن زنگ ورزش دیگر تنها یک ساعت فرعی در برنامه درسی نیست، بلکه به مثابه لابراتوار استعدادیابی، سلامت روانی و اجتماعی و آموزش مهارت های زندگی نوجوانان تعریف می شود.

نقاط ضعفی که باید برطرف شوند

بااینکه نتایج کاروان ایران چشم گیر بود، اما تحلیل دقیق مدال آوری ها نشان میدهد که توزیع رشته های ورزشی در میان دانش آموزان هنوز متوازن نیست. بخش عمده موفقیت ها در رشته هایی چون کشتی، شطرنج و تکواندو متمرکز بود؛ در صورتیکه در بعضی رشته ها توفیق کمتری حاصل شد.
این مسئله بار دیگر نیاز به «آمایش سرزمینی ورزش دانش آموزی»، توسعه زیرساخت ها در مناطق کم برخوردار و تنوع بخشی به رشته های فعال در مدارس را گوشزد می کند. عدالت ورزشی نه فقط به مفهوم برابری در امکانات، بلکه به مفهوم فرصت برابر برای دیده شدن استعدادها در سراسر کشور است.

آینده ورزش ایران از مدارس می گذرد

با نگاهی به مسیر کشورهای موفق در المپیک ها، درمی یابیم که بخش مهمی از موفقیت های آنها در بستر مدارس، مسابقات منطقه ای و استانی و سیستماتیک بودن پروسه استعدادیابی رقم خورده است. اگر ایران می خواهد در سالهای آینده در میادین جهانی بدرخشد، باید از همین امروز روی مدارس، معلمان ورزش، تجهیزات و روحیه مشارکت دانش آموزان سرمایه گذاری کند.
احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان، بارها گفته است: «قهرمان سازی از مدرسه شروع می شود.». ژیمنازیاد ۲۰۲۵ اولین گام عملی برای تحقق این رویکرد بود؛ قدمی که اگر ادامه یابد، می تواند آینده ای متفاوت برای ورزش ایران رقم بزند.


1404/01/24
11:26:24
0.0 از 5
49
تگهای خبر: آموزش , المپیك , تجهیزات , تیم
این مطلب انجمن گلف را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
لینک دوستان انجمن گلف
انجمن گلف
ncgu.ir - مالکیت معنوی سایت انجمن گلف متعلق به مالکین آن می باشد